12 Decembrie 2018

MISIUNE A POLIȚIȘTILOR ROMÂNI, ÎN FRANȚA

Începând de astăzi, 20 de polițiști români vor participa la cea de-a 15-a misiune de patrulare în Paris, Franța. Aceștia vor acorda sprijin polițiștilor francezi și vor participa alături de ei la activitați de patrulare și misiuni de siguranță publică. Șeful Poliției Române, chestor general de poliție Ioan Buda i-a întâmpinat pe polițiști, le-a mulțumit pentru efortul făcut, le-a urat mult succes și s-a arătat încrezător în faptul că aceștia vor reprezenta instituția cu responsabilitate, demnitate și curaj, departe de casă, pe teritoriu francez.


Începând de astăzi, 20 de polițiști români vor participa la cea de-a 15-a misiune de patrulare în Paris, Franța. Aceștia vor acorda sprijin polițiștilor francezi și vor participa alături de ei la activitați de patrulare și misiuni de siguranță publică.

 Șeful Poliției Române, chestor general de poliție Ioan Buda i-a întâmpinat pe polițiști, le-a mulțumit pentru efortul făcut, le-a urat mult succes și s-a arătat încrezător în faptul că aceștia vor reprezenta instituția cu responsabilitate, demnitate și curaj, departe de casă, pe teritoriu francez.

În perioada 12 decembrie 2018 – 31 ianuarie 2019, 20 de polițiști români vor participa la activități de cooperare poliținească, în calitate de specialiști suport operativ în Paris, Franța.

Scopul misiunii este acela de a acorda sprijin şi asistenţă directă autorităţilor de resort franceze în asigurarea securităţii zonelor cu afluenţă turistică sezonieră unde se pot săvârşi fapte de natură infracţională/antisocială.                                                                                  

Polițiștii români vor participa alături de polițiștii francezi la activităţi de patrulare şi misiuni de siguranţă publică, în uniformă, în diferite zone ale capitalei Franței, pentru prevenirea infracţionalității stradale și a faptelor antisociale.

De asemenea, vor sprijini verificările efectuate de serviciile de poliţie franceze în stabilirea identităţii persoanelor implicate în comiterea de fapte de natură infracţională, depistate cu ocazia desfăşurării activităţilor de patrulare.

În misiunea din Franța s-au deplasat poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, inspectoratelor de poliţie judeţene Arad, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Harghita, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Tulcea și Vâlcea, instruiţi şi pregătiţi pentru a-şi îndeplini cu succes misiunile încredinţate.

Poliţiştii care participă la misiuni au experienţă în structurile operative ale Poliţiei Române şi au parcurs un proces de selecţie care a constat în verificarea cunoştinţelor teoretice legislative şi a nivelului de cunoaştere a limbii ţării în care vor desfăşura misiunea.

Acţiunile se desfăşoară la solicitarea partenerilor din Franța, ca urmare a bunei cooperări poliţieneşti, precum şi a Aranjamentului administrativ dintre Ministerul Afacerilor Interne din România şi Ministrul de Interne din Republica Franceză privind consolidarea cooperării polițienești operative.