20 Noiembrie 2020

”Ars” cu două milioane de țigări

Contrabanda cu țigări este una dintre infracțiunile care aduce mari prejudicii la bugetul de stat, prin neplata unor taxe apreciabile, nemaivorbind de eludarea unui sistem comercial corect, ce inlcude angajați plătitori de taxe și de impozite în producție, transport, depozitare și vânzare.


Contrabanda cu țigări este una dintre infracțiunile care aduce mari prejudicii la bugetul de stat, prin neplata unor taxe apreciabile, nemaivorbind de eludarea unui sistem comercial corect, ce inlcude angajați plătitori de taxe și de impozite în producție, transport, depozitare și vânzare. Este motivul pentru care această infracțiune este permanent în atenția polițiștilor, prin organizarea de acțiuni punctuale, complexe sau chiar prin campanii de combatere și depistare a rețelelor de contrabandă.

Un astfel de exemplu a avut loc la Nădlac, în județul Arad, în cursul cercetărilor efectuate în cadrul unui dosar penal de contrabandă calificată. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au organizat, recent, o acțiune de prindere în flagrant delict.

Astfel, pe Drumul Național 7, în localitatea Nădlac, a fost depistat, un bărbat care transporta, cu un tir, țigarete suspectate că provin din activitatea de contrabandă.

Mai exact, au fost descoperite și ridicate, pentru a fi confiscate, peste 2.210.000 de țigarete, 110.500 de pachete netimbrate, mascate cu un strat de vată minerală. Prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat este de peste 1.100.000 de lei.

Bărbatul a fost reținut de polițiști, cercetările fiind continuate de către aceștia pentru documentarea întregii activități și a posibililor ”colaboratori”.

Marius TOMA