13 Iunie 2014

Bulgaria


În baza unui document de cooperare internaţională semnat la data de 28.06.2010, la Giurgiu, de către Şefii Poliţiilor din cele două ţări, în anul 2010 a avut loc debutul activităţilor de patrulare în formatul patrulelor mixte în zone cu turişti din cele două state. Succesul misiunii precum şi impactul mediatic a impus continuarea acestei activităţi şi în anul 2011.

Astfel, în prezent, echipele mixte formate din poliţişti bulgari şi români asigură linişte şi ordinea publică atât pe litoralul românesc cât şi în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur din Bulgaria. Totodată, în zona de graniţă cât şi în staţiunile de pe litoralul celor două state, au loc verificări pe linie rutieră.

Prezenţa poliţiştilor români în Bulgaria a fost apreciată atât de autorităţile bulgare cât şi de românii aflaţi în concediu pe litoralul bulgăresc, reprezentanţii Poliţiei Române oferind sprijin în toate problemele care au ţinut de competenţa poliţiei.

De asemenea, la 29 iunie 2011, în marja Reunii miniştrilor de interne din cadrul Forumului Salzburg, miniştrii de resort din România şi din Republica Bulgaria au semnat un Plan de Acţiune Comun în domeniul migraţiei ilegale şi al trecerii frauduloase a graniţei.