Proiectul „Eroii Internetului”, implementat de Poliția Română în parteneriat cu Google România și Asociația ADFABER, și-a derulat prima parte în perioada 15 mai – 15 iunie 2022, având ca drept scop informarea și conștientizarea copiilor cu privire la regulile de siguranță pe internet,  precum și beneficiile utilizării mediului virtual ca sursă de cunoaștere și informare.

 

 

    

 

     Implementarea proiectului  „Eroii Internetului” continuă, la nivel național, în perioada 01.09.2022 – 30.06.2023.

       

 

         Polițiștii participă la întâlniri cu copiii, ocazie cu care, utilizând programele deja dezvoltate în cadrul proiectului, le prezintă într-un mod practic și atractiv principalele riscuri cu care se pot confrunta în mediul online, dar și modalități de contracarare a acestora.

        

 

 

Unul din cele mai importante instrumente folosite este  jocul online Interland, disponibil gratuit pe platforma proiectului. Jocul este, în egală măsură, distractiv și educativ și face ca învățarea despre siguranța digitală să fie interactivă – la fel ca internetul în sine. Aici, participanții își vor ajuta colegii internauți să lupte împotriva hackerilor, tentativelor de phishing, agresorilor și celor care împărtășesc prea multe, punând în practică abilitățile de care au nevoie pentru a fi buni utilizatori ai mediului digital.

Elevii sunt încurajați să se înscrie la competiția anuală Eroii Internetului, ocazie cu care ar putea câștiga, printre alte premii, 10 laptop-uri.

Pornind de la premisa că, pentru a profita de toate avantajele oferite de internet, copiii trebuie să fie pregătiți să ia decizii înțelepte, programul Eroii Internetului îi învață pe copii noțiuni fundamentale despre siguranța digitală, astfel încât ei să poată explora lumea online cu încredere.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii