Campania de conștientizare cu privire la consecințele actelor de alertare abuzivă a autorităților Gândește! Nu este o glumă! Apelul fals la 112 se pedepsește! Sună responsabil! a fost implementată la nivel național, în perioada 14.02-04.03.2022.

Astfel de fapte sunt de natură să aducă prejudicii foarte grave la nivelul societății și tulburări ale siguranței publice, atât prin natura și amploarea forțelor implicate în luarea măsurilor de investigare, identificare și contracarare (Poliția Română, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Serviciul Român de Informații), cât și prin stările de temere generate în rândul cetățenilor, prin mediatizarea ridicată a cazurilor.

Activitățile campaniei au vizat, ca beneficiari direcți, atât minorii cât și adulții . Mesajele au fost orientate către consecințele legale și psiho-sociale ale acestor fapte. Apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viaţa unei persoane aflate în pericol. În timp ce operatorul se ocupă de un apel non-urgent, pe linie poate aștepta o persoană care are într-adevăr nevoie de ajutor!

Pe parcursul implementării, au fost derulate 641 acțiuni cu caracter preventiv, cu 15.320 de beneficiari minori și 21.642 beneficiari adulți.

 

                                                

 

Fişiere ataşate

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Contact - Relaţii cu publicul / petiții

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii