În baza ,, Protocolului de cooperare între Ministerul Administraţiei şi Internelor din România şi Ministerul de Interne din Republica Italiană’’, semnat la Bucureşti la data de 19 decembrie 2006, până în prezent au fost desfăşurate 8 operaţiuni în cadrul proiectului ITA.RO şi 3 misiuni operative de tip Task Force.

În anul 2010, în perioada 01.06 – 16.07, a avut loc operaţiunea IT.RO 8, în cadrul căreia 5 poliţişti români au fost trimişi în misiune operativă în Republica Italiană.

În cadrul acestei misiuni, poliţiştii români i-au sprijinit pe cei italieni în combaterea infracţinilor comise de cetăţenii români pe teritoriul acestui stat.

Rezultatele obţinute în cadrul acestei operaţiuni, ca şi cele din cadrul operaţiunilor anterioare similare, au fost pe deplin apreciate de către autorităţile române şi italiene.

Poliţia Română este în continuare deschisă acestei forme de cooperare menită să reducă fenomenul criminalităţii româneşti pe teritoriul Italiei şi restabilirii unei situaţii de normalitate privind imaginea României şi a cetăţenilor săi.