Sursa: INFOTRAFIC   Categorie: Stire   

TRAFIC INTENS PE A2 BUCUREŞTI – CONSTANȚA. LUAȚI ÎN CONSIDERARE ȘI RUTELE ALTERNATIVE!

Data: 01 Mai 2022

Ora: 16:30

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (16:30), traficul rutier este intens pe sensul către Capitală al autostrăzii A2 Bucureşti – Constanța, formându-se coloană de aproximativ 3 kilometri.

Reamintim că sunt  introduse restricții de trafic pe tronsonul kilometric 144+235 de metri și 147+015 metri al autostrăzii A2 București-Constanța, pentru a permite realizarea lucrărilor de reabilitare a podului peste brațul Borcea, motiv pentru care se circulă pe o singură bandă pe fiecare sens de mers.  

Pentru că valorile de trafic sunt ridicate pe sensul către București în zona lucrărilor, în momentul în care coloana de autoturisme a crescut, polițiștii rutieri au blocat sensul de mers către Constanța (calea 1), astfel permițând autovehiculelor de pe sensul către București (calea 2) să circule pe ambele benzi. Pentru  fluidizarea circulației în zona stației de taxare de la Fetești, această măsura va mai fi adoptată în cursul zilei.  

Îi sfătuim pe conducătorii auto să mărească distanţa în mers, iar în cazul în care încheie coloanele să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp. De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să opteze și pentru rutele alternative, respectiv:

  • DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia - Urziceni – DN 2 – București;
  • A2 – Fetești sau Drajna - DN 3A – Lehliu-Gară - DN 3 – Fundulea – București;
  • DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna - A2 Drajna – București (sau, din municipiul Călărași - DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).