Sursa: INFOTRAFIC   Categorie: Stire   

SITUAȚIA TRAFICULUI LA ORA 07:00

Data: 19 Noiembrie 2023

Ora: 07:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (07:00), nu sunt autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația restricționată ca urmare a condițiilor meteorologice sau din cauza vreunui eveniment rutier.

La nivel național, plouă în județele Alba, Constanța și Tulcea,  se circulă în condițiile unui carosabil umed în majoritatea zonelor din țară,  temperaturile sunt pozitive în general, fără probleme de formare a poleiului, fără evenimente rutiere produse.

În zonele înalte de munte, circulația se desfășoară în condiții de iarnă, precipitațiile s-au oprit, nefiind restricții de trafic. Se acționează cu utilaje și material antiderapant.

Pe principalele autostrăzi, la această oră, condițiile meteo-rutiere se prezintă astfel:

- A1 București-Pitești: fără precipitații, carosabil parțial umed.

- A1 Sibiu-Deva: plouă, carosabil umed, vizibilitate redusă sub 150 de metri, din cauza ceții, pe tronsonul kilometric 225 – 292.

- A10 Sebeș-Turda: plouă, carosabil umed.

A2 București-Constanța: km. 10-144 fără precipitații, carosabil umed, vânt puternic, iar pe tronsonul km. 144-212 plouă moderat, carosabil umed, vânt puternic.

- A4 Ovidiu-Agigea: ploaie moderata, carosabil umed, vânt puternic.

Toate porturile de la malul Mării Negre rămân închise din cauza vîntului puternic.

Sfătuim conducătorii auto să se informeze înainte de a pleca la drum despre condițiile meteo-rutiere din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-și echipeze autovehiculele cu anvelopele de iarnă, în situația în care carosabilul este acoperit de zăpadă, gheață sau polei.

Reduceți viteza, adaptând-o constant la condițiile de drum, nu bruscați comenzile autovehiculelor, folosiți sistemele de iluminare-dezaburire, evitați manevrele riscante și asigurați-vă foarte bine înainte de schimbarea benzii.

De asemenea, pentru că vântul bate cu putere în unele zone, este foarte important să nu opriți sau staţionați în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, panourilor publicitare sau altor obiecte pe care rafalele puternice le pot aduce pe autovehicule, putând crea distrugeri sau chiar rezulta victime!