Sursa: INFOTRAFIC   Categorie: Stire   

SITUAŢIA TRAFICULUI LA ORA 07:00

Data: 10 Iulie 2018

Ora: 07:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în urma precipitaţiilor abundente din ultima perioadă care au dus la scurgerea aluviunilor şi acumulări de apă pe carosabil, situaţia traficului se prezintă astfel:

Tronsoane de drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă: 3

- judeţul Covasna: DN11B Târgu Secuiesc - Cozmeni, în zona localităţii Cătruşa;

- judeţul Suceava: DN2H, în localitatea Milişăuţi, pe podul de pe râul Suceava;

- judeţul Vrancea: DN 2L, în localitatea Soveja.

Tronsoane de drumuri naţionale cu circulaţia îngreunată: 2

- judeţul Bacău: DN12B, în zona localităţii Slănic-Moldova (se circulă pe jumătate de cale);

- judeţul Neamţ: DN15B Poiana Largului - Târgu Neamţ, în zona localităţii Petru Vodă (se circulă pe jumătate de cale).

***

Circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 403 Braşov - Întorsura Buzăului este întreruptă pe raza localităţii Budila, din judeţul Braşov, după ce podul feroviar din localitate a fost dărâmat de viituri. Pe această secţie de cale ferată circulă însă doar garniturile unui operator privat.

***

Pentru a permite desfăşurarea unui eveniment automobilistic, vor fi instituite restricţii de circulaţie pe DN7C Transfăgărăşan, astăzi şi mâine, astfel:

- marţi (10 iulie 2018) - circulaţie oprită pe sectorul kilometric 67 - 151, în intervalele orare 09:00 - 13.00 şi 14:00 - 18:00;

- miercuri (11 iulie 2018) - circulaţie întreruptă pe sectorul kilometric 116 - 151, în intervalele orare 09.00 - 12.00 şi 14:00 - 17.30.

Circulația autovehiculelor va fi permisă pe sectoarele menționate mai sus marți, în intervalul orar 13:00 - 14:00 şi miercuri, în intervalul orar 12:00 - 14:00, sub stricta supraveghere a organizatorilor.

Pe tronsonul kilometric 64 - 61 al DNCB, între localităţile ilfovene Chitila şi Chiajna (pe sensul către Chiajna), se execută în această perioadă lucrări de reparaţii la partea carosabilă. Din acest motiv, traficul rutier pe acest sens se desfăşoară îngreunat, pe o singură bandă. Se estimează că lucrările se vor încheia la data de 20 august 2018.

Pe DN1 (E81) Sebeş - Alba Iulia, în zona localităţii Lancrăm, judeţul Alba, se execută în această perioadă anumite lucrări asupra carosabilului. Din acest motiv, traficul greu este deviat prin localitatea Vinţu de Jos, pe DJ 107C, iar traficul uşor, pe un drum tehnologic, paralel cu drumul naţional.

***

Având în vedere că sunt în vigoare coduri galbene şi portocalii de ploi abundente în toată ţara, facem câteva recomandări conducătorilor auto, pentru prevenirea accidentelor rutiere:

- să reducă pe cât posibil viteza de deplasare;

- să folosească ştergătoarele de parbriz, sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire;

- să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică;

- să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;

- să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol.