Sursa: INFOTRAFIC   Categorie: Stire   

SITUAŢIA TRAFICULUI LA ORA 06:45

Data: 29 Septembrie 2020

Ora: 06:45

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, pe DN 28 (DE 583) Iași – Târgu Frumos, în zona localității Lețcani, județul Iași, s-a produs o coliziune între un autotren și un autobuz, acesta din urmă răsturnându-se peste un autoturism 8+1 persoane.  Din primele date, în urma impactului, 6 persoane din autoturism au fost rănite, două dintre ele fiind încarcerate. A fost activat planul roșu de intervenție. Traficul rutier se desfășoară alternativ, pe un fir, fiind deviat pe rute ocolitoare.

De asemenea,  traficul se desfășoară dirijat, alternativ pe un fir, pe DN1 Făgăraș-Sibiu, la kilometrul 247, în apropierea localității Sâmbăta de Jos, județul Brașov, după ce un autotren (încărcat cu butelii pentru aragaz goale) s-a răsturnat în afara părții carosabile și a rupt un cablu de electricitate. Nu sunt persoane rănite, nici scurgeri de carburant.

În perioada 22 septembrie – 1 octombrie 2020, pe sensul către Sibiu al autostrăzii A1 Sibiu-Deva, la kilometrul 353, pe raza orașului Simeria, județul Hunedoara, se efectuează lucrări pentru reparații rosturi de dilatație. Astfel, vor fi restricționate banda de urgență și banda unu până la finalizarea lucrărilor.

Pe autostrada A2 București-Constanța, pe tronsoanele kilometrice 27 – 17 (Brănești - Cernica, județul Ilfov) și 82 – 74 (Dor Mărunt, județul Călărași), traficul este deviat de pe calea 2 (sensul către București) pe sensul opus, unde se circulă pe câte o bandă pentru fiecare direcție. Măsura devierii se menține până la data de 30 noiembrie 2020 și se aplică pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare a părții carosabile.

În perioda 26 septembrie – 3 octombrie 2020, în intervalul orar 08:30 – 09:00, traficul rutier va fi oprit pe DN 2 Urziceni – Buzău, la ieșire din localitatea Costești, județul Buzău, pentru a permite montarea unei linii de înaltă tensiune.

Din cauza unor lucrări de reabilitare a podului peste calea ferată, circulația rutieră este oprită pe DN 61 Giurgiu – Târgoviște, la kilometrul 77+200 de metri, în localitatea Găești, județul Dâmbovița. Restricțiile de trafic se aplică până la data de 15 noiembrie 2021. Circulația autovehiculelor va fi deviată pe rute ocolitoare, în funcție de categoria acestora.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare.