Sursa: INFOTRAFIC   Categorie:    

JUDEŢUL CONSTANȚA: CEAȚĂ DENSĂ PE MAI MULTE ARTERE RUTIERE IMPORTANTE

Data: 23 Martie 2017

Ora: 07.30

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe mai multe artere rutiere importante din județul Constanța, circulația se desfășoară la această îngreunat, în condiții de ceață.

Fenomenul este prezent pe autostrada A4 Ovidiu – Agigea, pe DN2A Constanța – Slobozia și DN39 Constanța – Mangalia (pe aceste artere există tronsoane cu vizibilitatea redusă, pe alocuri, sub 50 de metri). Ceață există și pe porțiunea Fetești – Constanța a Autostrăzii Soarelui, însă vizibilitatea nu este atât de redusă.

Având în vedere cele menţionate, sfătuim conducătorii auto să adopte o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie reglate corespunzător.

Recomandăm ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri (în condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă).

De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.