Sursa: INFOTRAFIC   Categorie: Stire   

CIRCULAȚI ÎN SIGURANȚĂ! PLANIFICAȚI-VĂ ATENT REVENIREA DIN VACANȚĂ!

Data: 03 Decembrie 2023

Ora: 07:25

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui accident rutier sau a condițiilor meteo nefavorabile.   

Se circulă în general pe un carosabil uscat, izolat umed în județul Suceava, unde ceața reduce vizibilitatea în trafic pe DN 2 Suceava – Siret.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Pitești-Sibiu, traficul se desfășoară pe un carosabil uscat, cu vizibilitatea bună.

Pentru siguranța participanților la trafic, la revenirea din zonele unde au petrecut minivacanța de 1 Decembrie, recomandăm conducătorilor auto să ia în considerare următoarele sfaturi:

- creșterea distanței de siguranță între vehicule;

- evitarea depășirilor riscante, în special ale coloanelor de autovehicule;

- planificarea cu atenție a traseului de parcurs și folosirea unor rute alternative;

- manifestarea respectului față de ceilalți participanți la trafic, semnalizând orice intenție de schimbare a benzii de circulație sau a direcției, manevre ce vor fi efectuate doar după o asigurare corespunzătoare.

Pentru evitarea aglomerării DN 1 București - Ploiești - Brașov, pot fi folosite ca rute alternative următoarele artere rutiere:

  • Brașov - DN 1A - Cheia - Ploiești - Autostrada A3 - București;
  • DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – A1 – București;
  • DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște – DN 71 – București;
  • DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

Informații în timp real despre restricțiile de trafic determinate de evenimente rutiere pot fi accesate de pe site-ului oficial - www.politiaromana.ro - secțiunea INFOTRAFIC.