Sursa: INFOTRAFIC   Categorie: Stire   

AVERTIZARE INFOTRAFIC: VIZIBILITATE REDUSĂ DIN CAUZA CEȚII PE AUTOSTRĂZILE A1, A2 și A3. CONDUCEȚI PRUDENT!

Data: 27 Noiembrie 2021

Ora: 06:20

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră-06:20, se circulă în condiții de ceață densă pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A3 București-Ploiești, vizibilitatea fiind scăzută sub 50 de metri.

De asemenea, în aceleași condiții de ceață densă se circulă și pe întreaga autostradă A2 București-Constanța, vizibilitatea fiins scăzută sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri.

Totodată, este semnalată ceață și pe tronsonul kilometric  23 – 36 al autostrăzii A1 București-Pitești, astfel că se reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri.

Recomandăm reducerea vitezei, mărirea distanţei între vehicule, folosirea corespunzătoare a luminilor și evitarea opririi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă.

De asemenea, pe timp de ceaţă, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

         - nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

         - în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!