18 Iunie 2017Sursa: IPJ IASI

UN POLIŢIST IEŞEAN, PASIONAT DE SPORTURI EXTREME

Poliţistul ieşean Iulian, are 32 de ani, iar de 7 ani îşi desfăşoară activitatea profesională în cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

L-am putea descrie ca pe un poliţist atipic, care preferă în timpul liber adrenalina oferită de sporturile extreme. Artele marţiale, enduro, salturile cu paraşuta sunt preferatele sale.

Iulian  crede că moşteneşte pasiunea pentru adrenalină de la bunicul său, care în tinereţe avea un cal pur sânge englez (fiind un călăreţ foarte bun), o motocicletă cu ataş şi participa la vânătoare.

Astfel, Iulian practică de 20 ani karate, sport care i-a adus, de-a lungul timpului şi multe satisfacţii: peste 40 de medalii obţinute la competiţii.

Anul acesta, poliţistul a fost nominalizat de Federaţia Internaţională de Karate Tradiţional, în urma bunelor rezultate din ultimii ani, să reprezinte România la Cupa Mondială de Karate-do, care a avut loc în Polonia. Munca lui asiduă l-a clasat pe locul 3, după Rusia şi Brazilia.

Abilităţile dobândite în artele marţiale sunt utile şi în activitatea sa profesională.

Karate nu este singurul sport de care  este pasionat. Iulian practică şi enduro, având o motocicletă special echipată pentru practicarea acestui sport. Mărturiseşte că îşi dorea să aibă motocicleta sa de când era mic, de când mergea în garajul bunicului pentru a-i admira motocicleta cu ataş.

În momentul în care purtam discuţia cu Iulian, ne-a transmis că era grăbit, întrucât trebuia să ajungă la cursul de salturi cu paraşuta. Pe lângă faptul că face acest lucru din pasiune şi dorinţă de adrenalină, a decis să urmeze acest curs pentru a obţine licenţa în paraşutism.

 „Cel mai emoţionant moment, în cadrul competiţiilor la care particip este să aud imnul ţării mele, când sunt pe podium!”, mărturiseşte Iulian.

Îi urăm mult succes în competiţiile viitoare şi suntem mândri să avem un asemenea coleg, care ne reprezintă cu onoare în competiţiile mondiale.

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerie foto

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii