06 Aprilie 2015Sursa: IGPR

UN POLIŢIST A REFUZAT 100 DE EURO MITĂ

La data de 3 aprilie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a lui D.I. cu ocazia oferirii sumei de 100 euro unui ofiţer de poliţie din cadrul I.P.J. Dolj – Poliţia Municipiului Craiova – Secţia 2 Poliţie. 

Banii au fost daţi pentru ca poliţistul să nu ia măsurile legale într-un dosar penal, în care fiicele minore ale lui D.I. sunt cercetate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. 

În fapt, la data de 16 martie a.c., ofiţerul de poliţie a formulat denunţ la S.J.A. Dolj prin care sesiza faptul că D.I i-a oferit, în scopul menţionat, suma de 50 euro şi a fost refuzat.

Urmare a denunţului, în data de 3 aprilie a.c., a fost organizată şi realizată acţiunea de prindere în flagrant a lui D.I., acesta fiind surprins după ce a oferit suma de 100 euro poliţistului, chiar în biroul său din incinta Secţiei 2 Poliţie Craiova.

Făptuitorul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 290 Cod Penal.

Procurorul de caz a dispus reţinerea lui D.I. pentru 24 ore, iar ulterior Tribunalul Dolj a luat faţă de acesta măsura arestului la domiciliu.

La instrumentarea cazului s-a beneficiat de sprijin din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj şi de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Fişiere ataşate

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii