11 Mai 2018Sursa: IGPR

PROGRAM REGIONAL DE PREGĂTIRE, ORGANIZAT DE POLIȚIA ROMÂNĂ ȘI AMBASADA STATELOR UNITE ALE AMERICII

Timp de 5 zile,  Poliția Română și Ambasada Statelor Unite ale Americii au organizat, la București, un program regional de pregătire cu tema „Rutele proliferării”. Acesta s-a adresat agențiilor guvernamentale cu responsabilitate în identificarea și destructurarea rețelelor de proliferare a armelor de distrugere în masă ce pot opera în regiune și s-a bucurat de prezența unor specialiști din România, Statele Unite ale Americii, Bulgaria, Georgia, Moldova și Ucraina.

Inspectoratul General al Poliției Române și Ambasada Statelor Unite ale Americii, prin intermediul Agenției de Reducere a Amenințărilor în Domeniul Apărării (D.T.R.A.) și a Programelor Internaționale în Domeniul Contra-proliferării (I.C.P.) din cadrul Departamentului de Apărare (D.O.D.), au găzduit, la București, în perioada 7 – 11 mai a.c., un program regional de pregătire cu tema „Rutele proliferării”.

Seminarul a prezentat participanților o imagine de ansamblu asupra amplorii și complexității proliferării armelor de distrugere în masă și a inclus prezentări, studii de caz, precum și un exercițiu practic pentru a analiza dinamica proliferării moderne. Exercițiul a fost menit să ofere participanților o mai bună înțelegere a modului de funcționare a rețelelor de proliferare.

Prezent la deschiderea programului, inspectorul general adjunct al Poliției Române, chestor de poliție Wili Apreutesei, a declarat: ,,Datorită tehnologiei, lumea în care trăim a devenit din ce în mai interconectată, dar pe lângă avantajele pe care tehnologia ni le oferă, ea constituie un mediu propice și pentru activitățile infracționale. Acestea se dezvoltă atât din punct de vedere geografic, cât și al complexității, iar pentru a le combate în mod eficient trebuie să lucrăm împreună.”  

Programul s-a adresat agențiilor guvernamentale cu responsabilitate în identificarea și destructurarea rețelelor de proliferare a armelor de distrugere în masă care pot opera în regiune și s-a bucurat de prezența unor specialiști din România, Statele Unite ale Americii, Bulgaria, Georgia, Moldova și Ucraina.

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii