25 Aprilie 2017Sursa: IGPR

ÎNTÂLNIRE BILATERALĂ

Șeful Poliției Române, domnul chestor principal de poliție Bogdan Despescu, a acordat Placheta de Onoare a Poliției Române domnului Kevin M. Scully, Director Regional Adjunct şi domnului Joseph Carucci, Coordonator Grup Investigații din cadrul Drug Enforcement Administration (DEA), în semn de apreciere a contribuției aduse la consolidarea relațiilor dintre Poliția Română și Drug Enforcement Administration (DEA).

            Astăzi, 25 aprilie, inspectorul general al Poliției Române, domnul chestor principal de poliție Bogdan Despescu, a primit vizita oficială a delegației Drug Enforcement Administration (DEA), condusă de domnul Kevin M. Scully, Director Regional Adjunct.

 

Cu această ocazie, șeful Poliției Române a acordat Placheta de Onoare a Poliției Române domnului Kevin M. Scully, Director Regional Adjunct şi domnului Joseph Carucci, Coordonator Grup Investigații din cadrul Drug Enforcement Administration (DEA), în semn de apreciere a contribuției aduse la consolidarea relațiilor dintre Poliția Română și Drug Enforcement Administration (DEA).

«Doresc să vă mulțumesc pentru excelenta colaborare,  construită de-a lungul timpului, dintre Poliția Română și Drug Enforcement Administration. Sprijinul informațional și operativ al DEA în instrumentarea unor cauze comune extrem de complexe a fost valorificat cu succes de către polițiștii români şi sunt convins că, și în viitor, parteneriatul  de excepţie dintre instituţiile de aplicare a legii române şi americane, va conduce la realizarea unor importante capturi de droguri. De asemenea, apreciez în mod deosebit sprijinul Administraţiei americane pentru pregătirea ofiţerilor antidrog pe linia combaterii traficului de droguri ».

La rândul său, Directorul Regional Adjunct Kevin M. Scully a mulțumit pentru înalta distincție care i-a fost acordată:

«Administraţia Antidrog apreciază foarte mult relaţia excepţională pe care o avem cu colegii noştri din cadrul Poliţiei Române (IGPR), mai ales cu cei din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Serviciul Antidrog. Datorită acestei relaţii strânse, ofiţerii care lucrează în cadrul Serviciului Antidrog al Poliţiei Române ne-au oferit un sprijin extraordinar în îndeplinirea misiunii DEA în România, în întreaga Europă şi în Statele Unite. Nivelul de cooperare, profesionalismul, tăria de caracter şi integritatea de care au dat dovadă membrii acestui serviciu sunt remarcabile. Am lucrat împreună în cazuri comune care au dus la capturi record de heroină şi cocaină, precum şi la identificarea unor reţele majore de crimă organizată trasnfrontalieră care operează în regiunea Mării Negre şi în Europa.

Aş dori să evidenţiez în mod special profesionalismul extraordinar al Poliţiei Române pe toată durata investigaţiei care i-a vizat pe Mimoun KAABOUNI şi Mohammed SALEEM, investigaţie care a avut drept rezultat confiscarea a 2,3 tone de cocaină. În ultimii doi ani, Biroul DEA din Ankara (ACO) şi Biroul DEA Bucureşti (BCO) au derulat această investigaţie comună alături de Poliţia Română (IGPR), Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO), Serviciul Antidrog, precum şi de alte agenţii partenere de aplicare a legii din Spania, Columbia, Olanda şi Dubai. Relaţiile de acest tip sunt elementul care aduc succesul în lupta împotriva acestor reţele complexe de traficanţi de droguri la nivel mondial.»

În cadrul discuțiilor s-a reafirmat disponibilitatea ambelor instituții de a consolida parteneriatul dintre ofiţerii români de poliţie şi cei ai DEA, inclusiv prin identificarea unor noi modalități de colaborare şi pregătire comună de specialitate.

Galerie foto

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii