17 Iunie 2017Sursa: IGPR

A PROMOVAT ŢARA NOASTRĂ, PRIN PASIUNEA LUI PENTRU NAVOMODELISM

Agent șef principal de poliție Tinca Decebal are 45de ani. Este poliţist în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud de 23 ani şi îndrăgeşte această meserie, la care visa încă din copilărie, tatăl lui fiind poliţist.

Acum lucrează la Poliţia Municipiului Bistriţa, Compartimentul Relații cu Publicul. Îi place ceea ce face, pentru că, fiind în permanenţă în contact cu oamenii, îi poate ajuta.

Din copilărie a fost atras de navomodelism, iar pasiunea lui pentru lucrurile hand made a început la vârsta de 10 ani,  când a participat la construirea machetei « BRICUL MIRCEA », navă şcoală, care astăzi se află în dotarea Academiei Navale Române, mândrie naţională, premiată la multiple concursuri de profil.

„Această pasiune a revenit în atenţia preocupărilor mele în anul 2011,când,  împreună cu un fost coleg-poliţist, am început  proiectarea şi construcţia manuală a primului caiac din şipci din lemn; a fost nevoie de multă răbdare şi ambiţie şi s-a concretizat după aproximativ 5 luni de muncă şi pasiune.”, spune colegul nostru.

La invitaţia Asociaţiei ”IVAN PATZAICHIN- mila 23”, în anul 2013, a prezentat pentru prima dată caiacul construit la Bistriţa, în cadrul evenimentului ”Descoperă Rawmania” organizat în scopul descoperirii şi promovării țării noastre, prin intermediul sporturilor nautice, sporturi care ne-au adus recunoaştere la nivel mondial.

„Întâlnirea cu Ivan Patzaichin a fost o onoare deosebită, a apreciat caiacul construit la Bistriţa şi ne-a încurajat să continuăm ceea ce am început. Caiacul, construit manual din lemn, a fost apreciat şi de antrenori veterani de canotaj şi constructori de ambarcaţiuni deoarece astfel de caiace nu au mai fost văzute de circa 40 de ani, când a fost întreruptă construcţia lor în favoarea celor din fibră de sticlă”.

Pentru viitor, poliţistul are în proiect înfiinţarea unui club - BISTRIŢA KAYAKS- atelier şcoală, având ca scop promovarea canotajului, sporturilor nautice şi învăţarea tinerilor să construiască astfel de ambarcaţiuni.

Galerie foto

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii