22 Ianuarie 2021Sursa: IGPR

Falși reprezentanți ai legii - hoți de pensii cinstite

Persoanele vârstnice reprezintă o categorie vulnerabilă mult încercată în ultima perioadă de nemiloasa pandemie. Mai nou devin și victime ale infracționalității.

La data de 20 ianuarie a.c., Poliția Municipiului Râmnicu Vâlcea a fost sesizată de fiica unui bărbat, de 83 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că, din locuința tatălui ei, doi indivizi i-au sustras o sumă de bani.

Folosind o tehnică deloc nouă, dar care dă, din păcate, rezultate, doi “întreprinzători” dornici de câștiguri necurate, au reușit să intre în casele unor pensionari și să sustragă bani. Se prezentau ca având o calitate oficială și prezentau o legitimație falsă. Cea mai uzitată sintagmă era “Poștașul v-a adus pensia cu bani falși. Și a fost arestat. Vă rog să îmi prezentați o bancnotă de 100 de lei din pensie pentru verificare”. Impactul psihologic creat de vestea că omul pe care îl cunoşteau și care le-a intrat în casă de atâtea ori este un infractor îi face mai docili în fața autorității. De cele mai multe ori invitau "reprezentantul legii" să verifice împreună, conducându-l la locul în care își păstrează banii. Apoi, mergeau, la sugestia acestuia din urmă în altă cameră cu mai multă lumină, lăsând ușile deschise și cale liberă complicelui care termina operațiunea.

Beneficiind de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române, în urma cercetărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale – Vâlcea și de la Biroul Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipilui Vâlcea, cu ajutorul informațiilor operative de la polițiștii Biroului de Investigarea a Criminalității Contra Patrimoniului Oradea, i-au depistat în flagrant, în localitatea Milcoiu, pe cei doi bărbați, de 25, respectiv 43 de ani, din județul Cluj, ce erau bănuiți de comiterea faptei. Aveau în mașină insigna cu care se “legitimau” și suma de7.550 de lei.

Cei doi bărbați au fost arestați preventiv. 

Marius Popescu

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii