05 Decembrie 2017Sursa: IGPR

Este o lume a bărbaților întregită de femei curajoase

Olesea Guțan este prima elevă din Republica Moldova admisă la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina. Are 20 de ani, este blondă, cu o statură elegantă, puțin timidă dar inimoasă așa cum se spune în zona de unde vine tânăra.

Are un frate mai mic, Ionel, și vine din satul Verejeni, raionul Telenești. A crescut într-o zonă frumoasă, de poveste, înconjurată de oameni harnici și cinstiți.

”Visele mele nu m-au speriat niciodată, mă gândeam zâmbind că poate într-o zi se vor realiza și voi fi și eu acolo... în teren, alături de cei care iubesc această profesie, alături de cei care poartă uniformă.

Când m-am prezentat la concursul de admitere m-am încărcat numai cu gânduri bune, știam că părinții mei aveau emoții și am vrut să le transmit curaj, încredere. Noi suntem o familie modestă, tradițională, unde valorile sunt respectul, buna-cuviință, res­ponsabilitatea, moralitatea” - ne-a mărturist tânăra cu ochii mari, frumoși, albaștri ca marea.

Școala de poliție, azimutul meu

Olesea și-a efectuat studiile în București, perioada liceului a fost una frumoasă dar serioasă, timp în care și-a descoperit aptitudinile și calitățile, acordând mult timp pregătirii și antrenându-se pentru admiterea la școala de poliție.

Încă de la începutul liceului urmărea cu interes postările de pe rețelele de socializare ale colegilor de la academie, școlile de poliție, precum și modalitățile riguroase de admitere la aceste instituții de învățământ.

”Îmi place onestitatea, dreptatea, și am capacitatea de a mă adapta noilor provocări și de a le îndeplini cu succes, fiind o persoană perseverentă și cu­rajoasă. Toate acestea m-au determinat fără prea multă zăbavă să particip la concursul de admitere organizat de Școala de Agenți de Poliție <<Vasile Lascăr>> Câmpina”.

O felicităm pe Olesea Guțan și îi urăm mult succes în tot ceea ce își propune. Suntem siguri că în viitor vom mai avea ocazia să mai scriem despre tânara noastră colegă.

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii