05 Decembrie 2017Sursa: IGPR

Eroii de serviciu

Eroii de serviciu

Ei sunt polițiștii eroi, polițiștii cu care ne mândrim și pe care dorim să-i prezentăm tuturor. Oameni cu onoare și principii, care își fac meseria cu credință și pasiune. Aceștia sunt parte din marea familie a Poliției Române, o familie numeroasă, puternică, aflată în slujba binelui.

 

Secunda... dintre lumi

 

”Nu îți faci un plan foarte clar atunci când observi că un om este în pericol. Pur și simplu acționezi ca să salvezi. Aș face acest lucru, din nou, încă de o sută de ori fără să stau pe gânduri”!

Un polițist care merită toate aprecierile, gândurile noastre calde și bune este colegul nostru, agent șef principal Gabriel Andronescu, care a salvat trei persoane de la înec, cu ajutorul a doi cetățeni care se aflau în zona respectivă.

Gabriel are 40 de ani, este căsătorit și are un fiu în vârstă de 14 ani. Lucrează la Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Călăraşi, este polițist de 17 ani și așa cum spune chiar el: ”fiecare dintre noi suntem aleși să facem ceva în viața aceasta, iar mie îmi place să fiu polițist”!

În ziua de 8 octombrie a.c., în jurul orei 15.30, în timp ce patrula în zona Portului Călărași, colegul nostru a observat trei persoane care intrau în apă îmbrăcate.

Imediat, polițistul a oprit autoturismul, a strigat la acestea, dar vâzând că nu a primit niciun răspuns a fugit către ele, s-a urcat într-o barcă și a reușit scoaterea la suprafață, în viață, a unei femei, de 73 de ani. Celelalte două persoane au fost scoase din apă, la solicitarea polițistului, de către doi cetățeni care se aflau în zonă.Toate cele trei persoane, (mamă și doi copii majori), au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În anul 2010, în timp ce se afla în timpul liber, același polițist a salvat dintr-un incendiu, care avea loc într-un apartament de pe scara blocului unde locuiește, o fetiță, pe care a dus-o la el acasă până la stingerea incendiului.

 

Sunt mândru că sunt polițist

Lucian Fedeleș își desfășoară activitatea de anul trecut la Postul de Poliție Mogoșești Siret-I.P.J. Iași. Polițistul are 32 de ani și este tatăl unei fetițe de trei ani.

Într-o dimineață fiind solicitat să cerceteze un caz de furt, acesta s-a deplasat la locuința unei vărstince din localitate. La puțin timp, polițistul a simțit un miros puternic de gaz metan care venea de la o locuinţa învecinată cu casa doamnei.

Polițistul a  intrat în locuința respectivă, unde a găsit un bărbat cu leziuni la încheietura mâinii stângi ce sângerau.

Lângă acesta se aflau două butelii de aragaz ce aveau robinetele deschise şi emanau gaz metan. Imediat a închis robinetele celor două butelii, apoi a scos persoana din încăpere şi i-a aplicat un garou pe braţ pentru oprirea hemoragiei.

De asemenea, a solicitat un echipaj medical, care a preluat bărbatul şi l-a transportat  la spital, viața lui nefiind pusă în pericol.

Lucian și-a riscat viața, a intrat fără să stea pe gânduri într-o locuință care putea oricând exploda și a salvat un om care se afla într-o situație de risc, iar pentru asta îl felicităm!

 

Salvatorii lui Darius

”Suntem fericiți că am reușit să-l găsim nevătămat și la timp pe Darius. Își pierduse pantofiorii, avea șosetele ude și stătea nemișcat pe o fâșie de drum, destul de departe de locul de unde plecase”.

Lepădatu Mădălin și Bugheanu Marian din cadrul Poliției Câmpulung sunt salvatorii lui Darius, băiețelul de trei ani, care a dispărut în data de 1 octombrie a.c., de lângă tatăl lui, în timp ce se afla într-o livadă.

În dimineața zilei respective, tatăl a plecat, împreună cu băiețelul, la o proprietate pe care o deținea, să verifice recolta din livadă. Pentru câteva momente, bărbatul a lăsat copilul nesupravegheat și acesta a dispărut. Informațiile privind disparița minorului au fost transmise, prin apelul unic de urgență 112, poliției.

Mai multe echipaje de poliție și autospeciale, din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, județul Argeș, au pornit în căutarea baiatului.

Căutarea a fost una dificilă, întrucât se lăsase seara, iar zona respectivă era situată pe un deal, acoperit în mare parte cu vegetație forestieră.

Cei doi polițiști împreună cu un localnic au hotărât să se deplaseze spre altă zonă, adiacentă celei cercetate inițial. Instinctul, experiența și analizarea atentă a tuturor detaliilor au condus la găsirea micuțului.

Primul impuls al polițiștilor a fost să-l îmbrățișeze, să verifice dacă este bine, să-l acopere cu o haină groasă, să-l ocrotescă. Deși, se uitau toți trei la copil, nu le venea să creadă că l-au găsit, seara târziu, în mijlocul unui drum.

Cu peste 20 de ani de experiență în domeniu, cei doi polițiști sunt parteneri și prieteni de nădejde. Desfășoară activități pe linie de ordine publică și au trecut prin multe împreună, dar seara respectivă a fost una unică, specială.

”Am construit o casă, am o familie, un copilaș, dar vreau să vă spun că fericirea de pe chipul lui Darius, ochii care ne priveau cu atâta sinceritate m-au emoționat mai mult decât orice am trăit sau am avut până acum”- ne-a declarat agentul șef de poliție Lepădatu Mădălin.

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii