Home Hartă site Coordonate de contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poliția de Proximitate este o metodă modernă de lucru a instituției noastre, prin care atitudinea față de muncă și stilul de conducere sunt orientate către recunoașterea preventivă și pro-activă a problemelor comunității.

Proximitatea se realizează prin parteneriatul între poliție și cetățeni, unități școlare, biserică, medii de afaceri, organizații neguvernamentale, autorități publice locale, etc, în scopul rezolvării problemelor cu impact direct asupra vieții sociale, al creării unui climat de siguranță civică și îmbunătățirii calității vieții.

 

Polițistul de proximitate:

 

  • Lucrează la unitatea de poliție (secție, poliție municipală, poliție orășenească) pe raza căreia domiciliați! Adresa și numărul de telefon le puteți găsi accesând site-ul acestei unități de poliție!

  • Se află zilnic, cel puțin 6 ore, în mijlocul dumneavoastră, onorat să vă asculte problemele și să vă ofere soluții de rezolvare, deci faceți cunoștință, pentru că merită!

  • Este puntea de legătură între dvs. și instituțiile care trebuie să vă soluționeze drepturile și interesele legitime, deci contactați-l!

  • Vă poate ajuta să puneți capăt conflictului cu vecinii, fiind un negociator profesionist, așa că apelați-l cu încredere!

  • Îi ajută pe bătrâni sau pe cei cu handicap fizic ori mental să se ferească de infractori și îi sfătuiește cum să procedeze pentru a nu deveni victime, deci informați-l despre cei care au nevoie de ajutor!

  • Este un bun consilier pe probleme cetățenești, așa că nu ezitați și invitați-l la ședințele dvs. de locatari!

  • Este prietenul copiilor, pe care îi învață cum să se ferească de infractori și de alte pericole, precum sunt drogurile, deci invitați-l să participe la ședințele cu elevii sau la ora de dirigenție!

 

 

Site realizat de Centrul de Comunicatii si Informatica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane